PRESS RELEASE

Det sjette albumet til Elin Furubotn, har fått tittelen ”Å nærme seg det nære”, og ventes i slutten av august.

Musikken hennes, som befinner seg i skjæringspunktet mellom vise, pop og jazz, fargelegges denne gang av sytten musikere fra Stavanger Symfoniorkester.

Bysbarnet Morten Abel bidrar på duetten ”Så lett det kan ver” som lekende understreker låttittelen med en fengende melodi.

Tekstene på albumet er fylt av varme, nære hverdagsglimt med alvor og humor. De tar for seg alt fra Elins barnlige og lekne mormor som ble 100 år, til tenårings-sønnen som nekter henne å spille Karpe Diem på hennes egen bursdag.

Elin uttaler selv om albumet:
“Jeg laget denne platen etter at Stavanger Symfoniporkesetrer arrangerte konsert med meg og mine sanger i konserthuset i Stavanger. Dette var så stort for meg at jeg ville dokumentere det på mitt sjette album”.

Albumet består av tre sanger fra tidligere album, i tillegg til syv nye.

Helge Andreas Norbakken (Kari Bremnes og Mari Boine) spiller perkusjon på albumet. I tillegg bidrar Allan Vigre (gitar) og Erlend Aasland (banjo) foruten Furubotn selv på gitar. Erik Waldejer har skrevet symfoni-arrangementer og Håkon Berge har bidratt til medprodusent. Michael Hartung har mikset platen i Propeller Studio.

Elin Furubotn har lang fartstid som artist, tekstforfatter og komponist og har på sine fem tidligere album, sunget seg inn i mange hjerter med hverdagsromantiske tekster på Rogalandsdialekt. Særlig sangen ”I det stille” har fått mye spilletid på NRK P1 de siste årene. Hun har turnert i inn og utland og sangene har også blitt spillt i europeiske radiostasjoner. Også i USA fikk hun oppmerksomhet for sitt internasjonale album Heilt Nye Vei (2012) og vant en Indie-pris i Colorado for beste album i hennes kategori.